Édesanyám mindíg azt mesélte, "az életbe többet kukoricaprószát nem készít és nem eszik". A háború alatt kislány volt és nagyon sok-sok prószát ettek, mert nem volt más. De az nem ilyen volt, csak víz és kukorica dara és só. Gondoltam elkészítem, természetesen több hozzávalóból, így aztán egészen finom lett.
elkészítés
- A hozzávalókat (a lekvár kivételével) összekeverjük, sütőpapírral bélelt vastag falú tepsibe öntjük.
- Tetejét megpöttyözzük szilvalekvárral és tejföllel. Forró sütőben megsütjük (tűpróba).
- sütési hőfok: 180°C
- költség: 1000 Ft
hozzávalók
- 40 dkg kukoricaliszt
- 4 dl kefir
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 dl víz
- 5 dkg szilvalekvár